Misty Flip

Leírás:

A Misty Flip látszólag hasonló a Mac Twist-hez, de pozitív kivezetéssel (Full Stall nélkül).

Előkészületek:

Hogy a hevederek betekeredésének rendkívül nagy veszélyét lecsökkentsd, állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet, a lábaidat húzd magad alá és készülj fel rá, hogy együtt kell forognod az ernyővel.

Bevezetés

Vezesd be, mint egy Mac Twist-et, de várj egy kicsit tovább, és csak azután húzd meg a negatívot, miután elhagytad az alsó holtpontot és elkezdtél emelkedni.
Miután a pörgés elkezdődött engedd fel a féket enyhén fékezett pozícióba (mint egy Helikopter bevezetés után), hogy az ernyő minnél inkább nyitva maradjon.

Így kezdheted biztonságosan a gyakorlást:

Repülj egyenesen trimm sebességen, majd hirtelen húzd le az egyik oldali féket annyira, hogy az átessen. Miután az ernyő pörögni kezd, finoman engedd fel a féket, hogy megtartsd az ernyő alakját (ne csukjon el a fékezett oldal). A lendületed miatt kissé kilendülsz majd az ernyő alól. Engedd fel a féket kb 200-270 fok elfordulás után, amikor a kupola mögötted van és a belépő az ég felé néz. Ekkor az ernyő dinamikusan előrelő, ugyanabba az irányba amerről bevezetted.
Miután ez a technika már biztonságosan megy, növeld kissé a beviteli energiát például 1-2 gyenge Wing-Over fordulóval.

A bevezetéskor ernyő egy kissé oldalt is lehet (nem muszály teljesen a közepe alá belendülni, de így nem fogsz annyira magasra fellendülni), de ilyenkor mindig csak arra az oldalra húzd a Misty Flip-pet, amerre az ernyő „dől”.

Akár az ernyő fölé is lendülhetsz, ha a Misty Flip-pet az ellenkező oldalra vezeted be, mint amerre az utolsó Wing-Over fordulót tetted. Ilyenkor azonban ügyelj, hogy szimmetrikusan lendülj az ernyő alá és a bevezetéskor terhelj ki amennyire csak bírsz.

A Misty Flip leglátványosabb verziója az ún. Ass Chopper:

Indíts egy dinamikus Aszimmetrikus Spirált jobbra. Amikor már van elég energia egy Looping-hoz, erőteljes testsúlyáthelyezéssel húzz egy Misty Flip-pet balra, ugyanabban a pillanatban, mint amikor a Looping-ot húztad volna (ez fizikailag akár igen nehéz is lehet és ha nem tudod átejteni az ernyőt egy Tumblingot fogsz bevezetni!).
Ilyenkor hátrafelé lendülsz át az ernyő fölött (úgy, mint Tumbling-ban!), miközben az alattad Negatívban pörög!
Személy szerint nem javaslom ennek a gyakorlását...

Kivezetés:

Tartsd az ernyőt Negatívban körülbelül 270 fokos fordulatig, aztán engedd fel a féket, hogy az ernyő repülni kezdjen és fékezd meg keményen az előrelövő kupolát!
Akár egy egész Misty Flip láncolatot tudsz húzni, ha a kivezetéskor fennmaradó energiát felhasználod egy következő Misty Flip-hez.

Mindegy hogyan vezetted be a Misty Flip-et, AZ ERNYŐ RENDKÍVÜLI MÉRTÉKBEN ELŐRE FOG LŐNI, EZÉRT IGEN KEMÉNYEN MEG KELL FÉKEZNED, KÜLÖNBEN NAGYON KÖNNYEN BELEESHETSZ A KUPOLÁBA!

Veszélyek!

A Mac Twist összes veszélye és mindenekelött, ha nem fékezed meg eléggé az ernyőt a kivezetésnél, könnyen a kupolában találhatod magad!

Misty Flip hibák videó leírása:

Első jelenet
Ernyő: Airwave Sport 1 „M” (DHV 1-2)
Megjegyzés: Belső kamerás felvétel. A pilóta Wing-Over-ből próbál Misty Flippet bevezetni az ellentétes oldalra (tulajdonképpen Ass Choppert). A hosszú fékút (DHV 1-2!) és a felkeményedett fék miatt azoban még rátekeréssel se képes átejteni az ernyőt, így az Dinamikus SAT-ba kezd. A következő hasonló, sikertelen próbálkozásnál az ernyő még el is csuk.

Második jelenet
Megjegyzés: A pilóta ezúttal meghúzza a negatívot, de felengedi a féket pont amikor az ernyő teljesen mögötte van és nincs fekészülve arra, hogy az ernyő rendkívül dinamikusan fog előrelőni. Miután elesik a kupola mellett, az egyik oldal befűződik és az ernyő spirálozni kezd. Ahogy a spirál gyorsul és a terhelés nő, néhány zsinór a befűződött oldalon elszakad (!) és az ernyő irányíthatatlanul Helikopterezni kezd. A pilóta végül mentőernyőt dob...