Tolatás

Leírás:

A manőver alatt az ernyő hátrafelé repül (vagy inkább „csúszik”), miközben a kupola nagyjából feltöltődve marad. A Tolatás az áramlás leválásával jár és tulajdonképpen egy nagyon vékony ösvényt képez a zsákesés és a Full Stall között.

Előkészületek:

Állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet és a lábaidat húzd magad alá. Ha a fékek túl hosszúak használj egy-egy rátekerést a fékeken.

Bevezetés

Szimmetrikus fékezéssel lassítsd az ernyőt minimum sebességre. Miután stabilizálódott a fejed felett és nem billeg tovább, óvatosan húzd még tovább a fékeket néhány centimétert. Ekkor a fékek hirtelen könnyüvé vállnak, az ernyő pedig zsákesésben megindul lefelé.
Ha ebben a pillanatban picit visszaengednéd a fékeket a zsákesés stabilizálódna, ehelyett azonban tartsd még ebben a pozícióban kicsit amíg az ernyő meg nem indul hátrafelé. Ezt a fülek előrecsapódása remekül jelzi, hasonlóan, mint Stabilizált Full Stall-ban, de annál jóval kisebb mértékben. Nagyon finom fékmozdulatokkal próbáld meg a kupolát ebben a helyzetben tartani. Néhány ernyőtípust kifejezetten könnyű, egyeseket nehéz stabil tolatásban tartani. Némely ernyők stabilabbak, mások érzékenyebbek és ezek folyamatos apró korrekciókat igényelnek a manőver során.

Vagy:

Vezess be egy Full Stall-t, majd keresd meg a stabilizált állapotot. Ha megvan, nagyon lassan engedd fel mégjobban a fékeket egészen a tolatás állapotig (a süllyedési sebesség csökken, a hátrafelé haladási sebesség nő).

Kivezetés:

Csak engedd fel a fékeket, majd fékezd meg az előrelövő kupolát.

Veszélyek!

Ha túl sok féket húzol (ez akár néhány centimétert is jelenthet!) az ernyő nagyon könnyen Full Stall-ba eshet. Olvasd el a Negatív és a Full Stall veszélyeit!
Mielőtt a Tolatással próbálkoznál, tanuld meg nagy biztonsággal kezelni a Full Stall-t!
Ne kísérletezz ezzel a trükkel, ha az ernyőd már erősen használt, porozitása nem megfelelő, mert rendkívül nagy a veszélye, hogy akaratlanul stabil zsákesésbe kerülsz!