Negatív

Leírás:

A Negatívban a szárny egyik fele hátrafelé, míg a másik előre repül. A forgásközéppont az ernyő közepéhez közel esik. Pörgés közben a kupola oszcillál, a pilóta előre hátra billeg az ernyő alatt és az átejtett (negatív) oldali szárnyvég előrefittyen.

Előkészületek:

Hogy a hevederek betekeredésének veszélyét lecsökkentsd, állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet, a lábaidat húzd magad alá és készülj fel rá, hogy együtt kell forognod az ernyővel. Ha a fékek túl hosszúak használj egy rátekerést (lehetőleg mindkét féken, a szimmetria érdekben).

Bevezetés

Húzd össze magad minnél kisebbre, így könnyebben le tudod követni az ernyő pörgését. Szimmetrikusan fékezd az ernyőt áteséshatárra, majd egyszerre húzd le teljesen az egyik oldali féket, a másikat pedig engedd fel és kezeddel ragadod meg a hevedert. Ekkor a fékezett szárny átesik és az ernyő gyorsan pörögni kezd.

Vagy

Ennél dinamikusabb bevezetési mód, ha normál repülés közben hirtelen lehúzod valamelyik féket amennyire csak tudod (közben mindig fogd a túloldali hevedert, ezzel is megelőzve a betekeredést). Nagyobb kezdeti lendületed miatt ekkor kissé kilendülsz az ernyő közepe alól.

Kivezetés:

Húzd le a külső oldali féket is ezzel Full Stall-t húzva, amitől megáll a pörgés. Stabilizáld, majd vezesd ki. Kezdetben javaslom ennek a módszernek az alkalmazását, mert egyszerűbb és biztonságosabb (biztosított a szimmetrikus kivezetés).

Vagy

Engedd fel a féket abban a pillanatban, amikor az ernyő fölötted van, lelassul vagy épp pont kicsit eléd lendül, majd fékezd meg az előrelövő kupolát. Ha az előrelövés túlságosan aszimmetrikus, terhelj ki a magasabban lévő szárny irányába (általában a külső oldal)!

Vagy

A következő technika már kissé precízebb ernyőkezelést igényel, de ennek segítségével tisztán és szimmetrikusan ki tudjuk vezetni még a vadul oszcilláló negatívokat is.
Óvatosan engedd fel a negatív oldali féket csupán néhány centimétert és finoman húzd le a külső oldali féket (óvatosan, nehogy akaratlanul Full Stall-t húzz). Ennek hatására a pörgés lelassul. Engedd fel a negatív oldali féket még jobban, de a másik oldalt tarts továbbra is finoman fékezve, ettől az ernyő megáll majd előrelő (ezt fékezéssel kontrolláld, nehogy elcsukjon).

Veszélyek!

Ha a tested nem tud olyan gyorsan fordulni, mint az ernyő, akkor hevederek betekeredhetnek. Ilyenkor azonnal vezesd ki a Negatívot és szüntesd meg a tekeredést! Ha túlságosan becsavarodtál (kb. kétszer vagy többször) a fékzsinórok annyira megszorulhatnak, hogy egyátltalán nem tudod irányítani az ernyőt, így az tovább pörög vagy kontrollálhatatlan spirálba kezd. Egy ilyen helyzetet már elég nehéz megoldani, főleg ha nincs alattad még jó pár száz méter, úgyhogy ne habozz kidobni a mentőernyődet!

Kivezetéskor az ernyőnek sebességet kell gyűjtenie, tehát ne fékezd meg túl keményen, mert akkor ismét áteshet (általában aszimmetrikusan)! Ha azonban nem fékezed meg eléggé az előrelövő kupolát, könnyen elcsukhat és akár be is fűződhet!

Hasonlóan a Full Stall-hoz, ha akkor engeded fel a féket amikor az ernyő nagyon mögötted van és nem fékezed meg kellően az előrelövést AKÁR BELE IS ESHETSZ A KUPOLÁBA!

Ne próbálgasd ezt a manővert fekvő beülővel, mert a kinyújtott testhelyzet rendkívüli mértékben megnöveli a hevederek betekeredésének veszélyét!

Mielőtt a Negatívval próbálkozol, tanuld meg nagy biztonsággal kezelni a Full Stall-t!

Videó leírása:

Első jelenet
Ernyő: Airwave Sport 1 „XL” (DHV 1-2)
Megjegyzés: Egy biztonságtechnikai tréningen részvevő pilótának Negatívot kell végrehajtania az egyik, majd rögtön a másik irányba. Minden remekül megy egészen a Negatív kivezetéséig. Az ernyő aszimmetrikusan előrelő amit a pilóta nem korrigál és az alsó szárny becsukódik majd be is fűződik. Az ernyő azonnal spirálba kezd amit még Full Stall-lal meg tud állítani, az átesés pillanatában azonban betekerednek a hevederek. Túl hamar engedi ki a Full Stall-t (a befűződés még nem nyílt ki), ezután az ernyő ismét spirálba kezd, amit betekeredve már egyáltalán nem tud kontrollálni…