Full Stall

Leírás:

Az ernyő teljes átejtése, a Full Stall, az egyik legfontosabb manőver, amit nagyon sokat kell gyakorolnod, ha acrozni szeretnél. Gyakran szükséged lesz rá! Sokszor, ha hibázol, nincs más (gyors és biztonságos) választás, hogy visszanyerd az elvesztett kontrollt az ernyőd felett, egyes manőverek kivezetéséhez pedig szintén elengedhetetlen. Ha jól tudod kezelni a Full Stall-t, az acrozás, de még a „sima” repülés is sokkal biztonságosabbá válik!

Előkészületek:

Állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet és a lábaidat húzd magad alá. Ha a fékek túl hosszúak használj egy-egy rátekerést a fékeken.

Bevezetés

Lassú, szimmetrikus fékezéssel lassítsd le az ernyőt a minimum sebesség közelébe. Miután stabilizálódott a fejed felett (nem hintázol tovább), határozott, szimmetrikus mozdulattal húzd le teljesen a fékeket. Ettől az áramlás leválik a szárnyról és a kupola átesik. Ne ijedj meg, az ernyő hirtelen lebillen mögéd (illetve ahogy az ernyő sebessége hirtelen elvész te a tehetetlenséged miatt kilendülsz alóla), és olyan érzésed lesz, mintha hanyatt rántottak volna. TARTSD LENNT a fékeket néhány másodpercig, legalább amíg vissza nem lendülsz teljesen az ernyő alá! Ezután szép lassan és szimmetrikusan kezdd el felengedni a fékeket körülbelül a könyököd szintjéig (természetesen ez nagymértékben függ az ernyő típusától és a fékbeállítástól!), amíg azt nem tapasztalod, hogy kupola megnyugszik, kirendeződik a fejed felett és nem pulzál tovább. A fék is könnyebbé válik és megszűnik a rángatása. Ez a pont a Stabilizált Full Stall, melynek megtalálása már kissé több gyakorlást igényelhet (szintén nagyban függ az ernyő típusától).

Ha a fékeket továbbra is mélyen lenn tartod, nehéz lesz kontrollálni az ernyőt, az hevesen pulzálni fog és a nagy fékerő miatt nehezebb lesz szimmetrikusan tartani a fékeket is.

Kivezetés:

A stabilizált Full Stall pozíció megtalálása fontos szerepet játszik a kivezetésnél is, mivel egy nyugodt stabil kupolát sokkal könnyebben és biztonságosabban lehet kezelni, mint egy hevesen pulzálót. Mindenféleképpen próbáljunk meg egy stabilabb helyzetből (hacsak időleges is) indítani a manőver kivezetését, amikor az ernyő szimmetrikusan a fejünk felett van, vagy épp kissé előre billent. Ekkor határozottan és szimmetrikusan engedjük fel a fékeket, enyhén fékezett pozícióba. Az ernyő kirendeződik, és ahogy újra repülni kezd (sebességet gyűjt) hirtelen előre lő. Amint a kupula megindul előre, óvatosan fékezd meg, hogy megelőzd a kupola becsukódását.

Ha a Full Stall-t sikerült szépen stabilizálni és az ernyő a fejed felett van, könnyű dolgod van, csak engedd fel a fékeket szimmetrikusan és finoman fékezd meg az előrelövést.

Veszélyek!

Amikor az ernyő átesik, a tehetetlenséged miatt te még kicsit tovább lendülsz (mivel az ernyő gyorsabban fékeződik le, mint te) ezért néhány a kupola mögéd „esik”. SOHA NE ENGEDD FEL A FÉKEKET AMIKOR AZ ERNYŐ MÖGÖTTED VAN, MERT OLYAN MÉRTÉKBEN ELÉŐRE LŐHET, HOGY AKÁR BELE IS ESHETSZ A KUPOLÁBA!
Erről videókat is láthatsz a videó galériában.

Előfordulhat, hogy a pulzáló Full Stall-ban a fékeken olyan erő keletkezik, ami valamelyik oldalon hirtelen felrántja a kezedet. Azt javaslom ilyenkor azonnal engedd utána a másik féket is és vezesd ki a Full Stallt! A másik lehetőség, hogy megpróbálod azonnal visszahúzni a féket, de ha ezt nem tudod elég gyorsan megtenni, az ernyő gyors Negatívba kezdhet annak minden veszélyével (lásd: a Negatív veszélyei), különösképpen a hevederek betekeredése. Ha nagyon becsavarodsz (kb 2-nél többször) a fékzsinórok teljesen megszorulhatnak és az ernyőt nem tudod kivezetni Full Stall-ból! Ha nincs elég (több száz méter!) magasságod gépészkedni, dobj mentőernyőt!

A Full Stall talán legkritikusabb pontja a kivezetés. Légy óvatos, mert ha túl keményen fékezed meg az előrelövő kupolát, ismét áteshet (általában aszimmetrikusan). Ha viszont nem fékezel eléggé, könnyedén kaphatsz egy nagy csukást (front stall vagy féloldalas), aminek akár befűződés is lehet a vége. Ha ez megtörténik és érzed, hogy az ernyő spirálba indul azonnal próbáld meg átejteni a nyitott oldalt (akár 2 kézzel is!) és Full Stallban kinyitni a befűződést. Ha spirál túlságosan begyorsul már nagyon nehéz lesz Full Stallt húzni és lehet, hogy már csak egy utolsó esélyed marad…

Erősen használt, rossz porozitású ernyőknél előfordulhat, hogy kivezetéskor stabil zsákesésbe kerülsz, főleg, ha túl lassan engeded fel a fékeket és nem hagyod az ernyőt gyorsan sebességet gyűjteni. Ilyenkor lépj rá a gyorsítóra vagy ha az nincs bekötve, tenyérrel finoman nyomd előre az A hevedereket, hogy gyorsítsd az ernyőt és kikerülj a zsákesésből!
Soha ne végezz semminemű acrorepülést ilyen állapotú ernyővel, az életed a tét!

Videó leírása:

Első jelenet
Glider: Firebird Hornet Sport „S” (DHV 2)
Megjegyzés: Gyors és dinamikus bevezetés. Néhány ernyőtípus (jellemzően távrepülésre tervezett ernyők) így esik át, hogy a szárnyvégek hátrahajlanak és összetapsolnak. A pilóta lenntartja a fékeket, ezért az ernyő pulzál, nem stabil.

Második jelenet
Ernyő: Aerodyne Dune „S” (Afnor performance)
Megjegyzés: Gyors és dinamikus bevezetés. Rögtön az átesés után a pilóta felengedi a fékeket Stabilizált Full Stall pozícióig, ezért az ernyő nagyjából megtartja az alakját, csak a szárnyvégek hajlanak előre. Amikor visszalendül az ernyő alá felengedi a fékeket, hogy kivezesse a Full Stall-t. Ez a kivezetés legkorábbi lehetséges pillanata, soha ne engedd fel a fékeket mielött még visszalendülsz az ernyő alá!

Harmadik jelenet
Ernyő: Aerodyne Shaman „S” (Afnor performance)
Megjegyzés: Az első jelenethez hasonló jellegű átesés, majd a pilóta stabilizálja a Full Stall-t.

Negyedik jelenet
Ernyő: Skywalk Mescal „XS” (DHV 1)
Megjegyzés: Az ernyő szépen, szimmetrikusan esik át. Miután a pilóta visszalendült a kupola alá, finoman felengedi a fékeket és az ernyő szépen stabilizálódik. Ilyen biztonságos tanulóernyőkkel viszonylag egyszerű megtalálni ezt a pontot.