Dinamikus Full Stall

Leírás:

Ez egy Full Stall valamilyen dinamikus manőverből bevezetve, amikor szándékosan idézünk elő emelkedést és az ernyő jelentősen mögénk kerül. Ez akár oly mértékű is lehet, hogy néhány pillanatra a pilóta és az ernyő egy szintbe kerülhetnek.


Bevezetés

Adj a szokásosnál nagyobb sebességet az ernyőnek például gyorsító használatával vagy indíts valamilyen dinamikus manővert például Aszimmetrikus Spirál, Wing-Over, SAT). Vezesd ki a manővert gyorsan, anélkül, hogy fokozatosan vezetnéd el az energiát. Nagyon ügyelj a szimmetrikusságra, tehát pont az ernyő közepe alá lendülj be! Tekerd rá a kezeidre a fékeket egyszer vagy kétszer és finoman kezdj fékezni, amikor elhagyod a legalacsonyabb pontot és emelkedni kezdesz (ezzel is növelve az emelkedés mértékét). Mielőtt elérnéd a legmagasabb pontot, húzd le a fékeket teljesen és készülj fel rá, hogy erősen kell majd tartanod őket! Készülj fel rá, hogy sima Full Stall-al ellentétben nehezebb lesz átejteni az ernyőt és jóval több időbe telik majd míg visszalendülsz (szinte zuhansz) az ernyő alá.

Kivezetés:

Tartsd lenn a fékeket, amíg vissza nem lendülsz az ernyő alá majd stabilizáld és vezesd ki a Full Stall-t!

Haladó technika:

Miután az ernyő átesik, engedd fel a fékeket stabilizált Full Stall pozícióba, így a kupola rendezettebb marad. Pont mielött még visszatérnél az ernyő alá, engedd fel még egy kicsit a fékeket, majd fékezd meg az előrelövést, mely akár igen nagy mértékű is lehet!
Ez a technika a Dinamikus Full Stall leggyorsabb kivezetése.

Veszélyek!

A Full Stall összes veszélye és a bevezetéskor még erősebben kell tartanod a fékeket, hogy az ernyőt átejtve tartsd! Mielőtt ezzel a manőverrel próbálkozol tanuld meg nagyon biztonságosan kezelni a normál Full Stall-t! Ezután kezdd a gyakorlást egészen kis energiabevitellel és csak szép fokozatosan növeld a kilengés mértékét!

Videó:

Első jelenet
Ernyő: Airwave Sport 1 „M” (DHV 1-2)
Megjegyzés: Közvetlenül a bevezetés elött a pilóta rátekeri a kezére a fékeket, hogy be tudja vezetni a Dinamikus Full Stall-t. Miután visszalendült az ernyő alá felengedi a fékeket és stabilizálja a kupolát a kivezetés elött.