Helikopter

Leírás:

A Helikopter tulajdonképpen egy kontrollált Negatív, melyben az ernyő teljesen nyitva van, a pilóta pontosan az ernyő közepe alatt van, a forgás pedig stabil és gyors (az ernyő úgy pörög, mint egy helikopter rotorja, innen az elnevezés). A süllyedési sebesség viszonylag csekély, 2-3 m/s. Az egyik legnehezebb acro manőver, nagyon precíz ernyőkezelést igényel. Ha igazán meg akarod tanulni, jobb, ha minden mást félre teszel és csak ezt gyakorld…

Előkészületek:

Hogy a hevederek betekeredésének veszélyét lecsökkentsd, állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet, a lábaidat húzd magad alá és készülj fel rá, hogy együtt kell forognod az ernyővel.

Bevezetés

Ez a manőver rendkívül érzékeny a turbulenciákra, külünösképpen a bevezetés alatt. Ha lehet, csak teljesen nyugodt levegőben gyakorold!

A következőkben egy jobbra húzott Helikoptert írok le:

Fékezd le az ernyőt minimum sebesség közelébe. Miután már nem billeg tovább, lassú, szimmetrikus mozdulattal húzd még tovább a fékeket, hogy az ernyőt zsákesésbe vidd, ahol a fékek hirtelen könnyüvé válnak. Amikor az ernyő stabilizálódik és teljesen a fejed felett van egy határozott mozdulattal, egyszerre engedd fel a bal oldali féket, fogd meg a hevedert, a jobb féket csak tartsd meg vagy húzd tovább csupán néhány centimétert. Ekkor az ernyő teljesen nyitva, gyors és lapos pörgésbe kezd. Körülbelül negyed-fél kör után óvatosan engedd vissza a jobb féket majdnem teljesen, hogy megelőzd a szárnyvég becsukódását és stabilizáld a Helikoptert. Általában csupán 5-10 cm-t kell húznod a féken azon a ponton tartva, ahol már kezd felkeményedni. Ha a forgás stabil, de szárnyvég kissé csukva van, az azt jelenti, hogy túl mélyen tartod a féket. A pörgést gyorsítani tudod, ha testeddel kiterhelsz a „pozitív” (esetünkben bal) oldalra.

Ha a bevezetéskor az ernyő kissé elöl van az azt jelenti, hogy a zsákesés nem volt eléggé „elhúzva”, tehát a süllyedési sebesség még nem volt megfelelő. Ilyenkor általában nem is indul el a helikopter, ha csak felengedjük az egyik oldalt, hanem kicsit rá kell húzni a negatív oldalra.

Ha a zsákesésben túl sok féket húzol vagy nem engeded vissza kissé, az ernyő kissé mögéd kerül, és lassan tolatni kezd. Ez szintén nem túl ideális helyzet a helikopter indítására, mert az nagy valószínüséggel instabilan, oszcillálva fog indulni.

Helikopterben nem csupán a fékek precíz kezelése, de a helyes testsúlyáthelyezések is nagyon fontosak. A gyakorlás kezdetén a legjobb, ha végig középen tartod a tested és próbálod a fékekkel vezetni az ernyőt. Ez egyszerűen hangzik, de egy instabil helikopter közben ide-oda hánykolódsz a beülőben ami önmagában oszcillációt generálhat, mivel a fékeket a kezedben tartva akaratlanul is össze-vissza rángatod őket (ehhez néhány centiméter is elég lehet). Meg kell tanulnod hogyan kontrolláld a tested, hogy annak mozgása ne hasson ki a fékekre. Ez gyakran nagyon nehéz…

A világon igen kevés akrópilóta van, akik bármilyen oszcilláló Helikoptert képesek stabillá alakítani. Ez nem igazán egy egzakt, leírható tudás, inkább ráérzésen alapul, amit mindenkinek magának kell felfedeznie több száz és több ezer Helikopter által…
Általánosságban a következő mondható el:
Ha a pörgés instabil, a külső oldal finoman megfékezve le kell lassítani a Helikoptert. Amikor a forgás lelassul az ernyő is kissé megnyugszik és ilyenkor könnyebb stabilizálni. El kell kapni a pillanatot, amikor az ernyő ismét teljesen a fejed felett van és ekkor kell újra felgyorsítani a pörgést a pozitív oldali fék felengedésével. Mindeközben a helyes testsúlymozgások szintén sokat segíthetnek.

Kivezetés:

Ha a pörgés stabil, a Helikoptert igen egyszerű kivezetni. Csak helyezd középre a testsúlyod és finoman engedd fel a féket. A forgás hamarosan megáll és az ernyő kissé aszimmetrikusan előrelő. Ekkor finoman fékezd meg, hogy megelőzd a kupola becsukódását.

Ha a pörgés instabil, az alábbi módszerrel akkor is tisztán és szimmetrikusan kivezetheted:
Óvatosan engedd fel a negatív oldali féket csupán néhány centimétert és finoman húzd le a külső oldali féket (óvatosan, nehogy akaratlanul Full Stall-t húzz). Ennek hatására a pörgés lelassul. Engedd fel a negatív oldali féket még jobban, de a másik oldalt tarts továbbra is fonoman fékezve, ettől az ernyő megáll majd előrelő (ezt fékezéssel kontrolláld, nehogy elcsukjon).

Vagy

A kivezetés másik módja a Full Stall, ami bár kevésbé elegáns, de kezdetben egyszerűbb és sokkal biztonságosabb is, legfőképpen, ha az ernyő oszcillálni (billegni) kezd. Idővel azoban rá fogsz érezni, hogyan vezesd ki még a legcsúnyábban oszcilláló Helikoptereket is anélkül, hogy Full Stall-t kelljen húznod (lásd a fent leírt módszereket).

Veszélyek!

A Negatív összes veszélye. Mielőtt ezzel a manőverrel próbálkozol, tanuld meg nagy biztonsággal kezelni a Full Stall-t!

Helikopter videó leírása:

Első jelenet
Ernyő: Aerodyne Dune „S” (Afnor performance)
Megjegyzés: Helikopter bevezetés belső felvételen.

Második jelenet
Megjegyzés: Helikopter kívülről

Harmadik jelenet
Ernyő: UP Trango „S” (DHV 2-3)
Megjegyzés: Belső felvétel. A pilóta a fékek erőteljes pumpálásával viszi zsákesésbe az ernyőt (ennek kezdetét a varió búgó hangja jól jelzi). Nem javaslom ezt a módszert, egyenletes fékezéssel precízebben lehet kezelni az ernyőt. Kivezetés Full Stall alkalmazásával.

Negyedik jelenet
Ernyő: Firebird F18 (18m2-es akró ernyő)
Megjegyzés: Figyeld meg a pilóta kezeit, hogyan viszi zsákesésbe az ernyőt, majd indítja el a helikoptert.