Rhythmic SAT

Leírás:

Ezt a manővert David Arrufat találta ki és mind a mai napig csupán néhány acro pilóta képes készségszinten végrehajtani. A Ritmikus SAT egy SAT, mely fokozatosan Tumbling-gá alakul, ritmikus fékezéssel növelve a forgástengely meredekségét. Rengeteg gyakorlást igénylő manőver.

Bevezetés

Vezess be egy SAT-ot jobbra. Lehetőleg ne a jól megszokott módon, hanem úgy, hogy előtte fűtsd meg jobban, hosszabban a spirált, hogy ezzel is több energiát gyűjts. Ha így vezeted be a SAT-ot, sokkal több kezdeti energia fog rendelkezésedre állni a Rythmic SAT felépítéséhez. Amint behúztad a SAT-ot, lehetőleg ne várj ebben a pozícióban (különben ezalatt csak lelassul a pörgés), hanem inkább egyből, határozott mozdulattal engedd fel a féket, amitől az ernyő dinamikusan alád lő. Várj egy pillanatot amig az ernyő alád kerül, majd húzd vissza a féket gyorsan, és ezúttal már jó mélyre is, majd ismét hirtelen engedd fel a féket. Az első néhány körben a fékezés-felengedés ritmusa igen gyors, mivel ilyenkor még nagyon gyorsan megteszel egy teljes kört, míg amikor már kezdessz magasabbra lendülni a kupola fölé, a sebességed és ezzel a ritmusok üteme is lassul. Ismételd ezt a mozdulatot ritmikusan és ha a technikád precíz, minden körben kicsivel magasabbra fogsz lendülni, egyre több energiával. Minnél magasabb a Ritmikus SAT annál kevesebbet kell játszanod a fékkel (az Infinity Tumbling-ban, amikor a pilóta szabályosan a kupola fölött lendül át már egyáltalán nem kell fékezni az ernyőt!).
Ha azt érzed, hogy a fékezgetésekre az ernyő csak nyeklik-nyaklik, a szárnyvégek becsukódnak, stb. a ritmusod illetve a fékezés módja nem megfelelő. Figyelj ezekre a jelekre és inkább mindig vezesd ki a manővert időben, mint, hogy egy körrel később egy nagy csukás/befűződés vessen véget neki...

Vagy

Ritmikus SAT-ot fel lehet építeni Aszimmetrikus SAT-ból bevezetve is, ugyanezzel a technikával.

Kivezetés:

Vezesd ki mint egy Aszimmetrikus SAT-ot vagy Tumbling-ot, attól függően, hogy épp melyik stádiumban vagy.

Veszélyek!

A Tumbling összes veszélye.
Thumbling-hoz képest a Ritmikus SAT-ban kevesebb a dinamika ezért nagyon oda kell figyelned, hogy mikor vezeted ki, mert ha elegendő energia nélkül kezdesz meg egy következő kört, könnyen a kupolában találhatod magad!