Helico to Helico

Leírás:

A Twister a Helikopter irányának megfordítása (Helikopterezés az egyik, majd rögtön a másik irányba, kivezetés nélkül). Az egyik legnehezebb akró manőver ami rendkívül precíz ernyőkezelést igényel.

Előkészületek:

Hogy a hevederek betekeredésének veszélyét lecsökkentsd, állítsd a beülődet ülő pozícióba, a mellhevedert engedd ki amennyire lehet, a lábaidat húzd magad alá és készülj fel rá, hogy együtt kell forognod az ernyővel.

Bevezetés

Vezess be egy Helikoptert jobbra. Amikor a pörgés már stabil, a bal féket finoman átesési pontig lehúzva állítsd meg a forgást és vidd az ernyőt ismét zsákesésbe (mindkét féket átesési ponton tartva). Stabilizált a zsákesést majd indíts egy Helikoptert az ellenkező irányba, a jobb fék felengedésével.
Annál szebb a manőver, minnél inkább nyitva marad az ernyő az átvezetés során, azonban egy kis mértékű fülcsukódás általában bekövetkezik, amikor az ernyő ismét zsákesésbe kerül.

Ha meg akarod tanulni ezt a manővert, először azt kell gyakorolnod, hogyan vezess be Full Stall-ból Helikoptert: miután az ernyő átesik, lassan engedd fel a féket és stabilizáld a Full Stall-t. Ezután óvatosan engedd még feljebb a fékeket, egészen addig amíg az ernyő szinte teljesen ki nem rendeződik és pontosan fölötted van (ne hagyd előrelőni!), zsákesési helyzetben. Ekkor indítsd el a Helikoptert valamelyik oldali fék felengedésével.

Kivezetés:

Vezesd ki, mint egy sima Helikoptert.

Veszélyek!

A Helikopter összes veszélye, különös tekintettel a hevederek betekeredésére.
Mivel Helikopterben az ernyőnek nincsen vízszintes irányú sebessége, az átesési pont jóval magasabb fékpozíciónál található, így csupán nagyon finom, néhány centiméteres kézmozdulatokra van szükség az egész manőver során!

Videó leírása:

Első jelenet
Ernyő: Aerodyne Dune „S” (Afnor performance)
Megjegyzés: Nem a legszebb átvezetés, de a pilóta korrigálja a billegést.

Második jelenet
Megjegyzés: Belső kamerás felvétel. Az átvezetés gyors és tiszta. Figyeld meg jól a fékek kezelését az manőver teljes ideje alatt!