Wing-Over

Leírás:

A Wing-Over az egyik legrégebbi acro manőver. Váltott irányú, dinamikus fordulók sorozatából áll, melyek során a pilóta az ernyő fölé lendül (angolul „over the wing”). Ez az alapja az egész akrózásnak, de emellett az egyik legnehezebben elsajátítható (valamint átadható) manőver, különösképpen mivel általában ez az első igazi akró manőver amivel egy pilóta megpróbálkozik. Kulcsa a testsúlyáthelyezés és a fékezés összehangolt időzítésében rejlik.

Bevezetés

Indíts egy dinamikus bal fordulót, határozott fékhúzással és testsúlyáthelyezéssel. Amikor kezdesz lefelé lendülni, engedd fel a féket, helyezd át a testsúlyodat jobbra, majd az alsó holtponton (amikor az ernyő alá érsz), húzd meg a jobb oldali féket. Mostmár kissé fellendülsz, a kupola pedig leborul eléd. Amikor eléred a legmagasabb pontot, fékezd meg az ernyőt mindkét fékkel, amíg süllyedni nem kezdesz! Ezután megint terhelj ki balra, majd fékezz az alsó holtponton. Ne feledd el a kupola megfékezését a felső holtponton!
Ezt a mozgássort folytatva az ernyő minden fordulóval több és több energiát gyűjt, te pedig egyre magasabbra lendülsz.

Nézd végig a videókat, hogy jobban megértsd, mit próbáltam elmagyarázni!

Kezdd a gyakorlást egészen kis hintákkal (kevés fékkel és testsúlyáthelyezéssel) és csak szép fokozatosan növeld a kilengés mértékét!

Haladó technika:

Ha a technikád már kifinomult és a Wing-Over-ed (meg az ernyőd) elég dinamikus, tégy befejezett fordulókat több mint 180 fokos elfordulással így nem kell megfékezned az ernyőt a felső holtponton. Ilyenkor a mozgásod már egy zárt „8”-as alakot ír le, nem pedig „S”-ek láncolatát.

Amikor gyorsan akarok felépíteni egy Wing-Over-t, mindig egy rövid Negatívval indítok: Húzd el az egyik oldalt keményen és gyorsan Negatív-ba majd engedd fel a féket körülbelül 45 fokos elfordulás után. Ekkor az ernyő hirtelen eléd lő (meg is kell fékezned!), és ahogy visszalendülsz alá számottevő energiát gyűjtesz, így a következő fordulóban akár már a kupola szintjéig is fellendülhetsz!

Ne kísérletezz ezzel a technikával amíg nem vagy teljesen magabiztos a normál módszer (lásd fenn) és a Negatív forduló kivitelezésében!

Kivezetés:

A Wing-Over legegyszerűbb és legbiztonságosabb kivezetése, ha az utolsó forduló után nem terhelsz át a másik oldalra, hanem egy-két 360 fokos fordulóval kivezeted az energiát. Olvasd még el a Merülőspirál leírását!

A másik lehetőség, hogy fokozatosan csökkenő mértékű fékezéssel és testsúlyáthelyezéssel leépíted a Wing-Over-t, míg az ingázás teljesen meg nem szűnik.

Veszélyek!

Kezdők legtöbbször abba a hibába esnek, hogy nem fékezik meg az ernyőt a felső holtponton, ezért amikor a kilengés már kicsit nagyobb, a felső szárnyvég dinamikusan és akár igen nagymértékben is elcsukhat, ami további veszélyes helyzeteket teremthet (lásd a videókon!).
Azt javaslom, eleinte kezdd minnél korábban a testsúlyáthelyezést és a fékezést (a testsúlyáthelyezést rögtön a felső holtpont elhagyása után, a fékezést pedig még az alsó elött)! Így a fordulók laposabbak viszont dinamikusabbak lesznek, ezzel együtt pedig biztonságosabbak is. Minél később indítod a következő fordulót, annál magasabbra lendülsz, de légy óvatos! Ezt legkésőbb a legalacsonyabb ponton tedd meg, mielött még emelkedni kezdenél, különben a fellendülés közben az energia elfogyhat, ami egy óriási csukást (általában front stallt) eredményezhet, miközben az ernyő alattad van! Ha azt érzed, hogy a mozgásod nagyon lelassul, a zsinórok pedig kezdenek meglazulni, húzd a fékeket jó mélyre (a fékerő igen csekély lesz), ezzel még megakadályozhatod a csukást vagy legalább
enyhítheted a következményeket!

Videó leírása:

Első jelenet
Ernyő: Airwave Sport 1 „M” (DHV 1-2)
Megjegyzés: Belső kamerás Wing-Over felvétel. Figyeld meg, hogyan kontrollája és időzíti a pilóta a fékezést és a testsúly áthelyezést. Amikor jobbra fordul, tisztán látható amikor fellendülés közben megfékezi a kupolát (a külső oldalt is!), hogy megelőzze a szárny becsukódását.

Második jelenet
Megjegyzés: Wing-Over kívülről.