Helikopteres leszállás

Leírás:

A Helikopteres Landolás egy viszonylag egyszerű, de látványos manőver. Ez tulajdonképpen egy földközelben húzott Negatív.

Alap technika:

Tekerd rá egyszer a féket a kezedre az egyik oldalon (mondjuk legyen a jobb) és ülj ki a beülőböl. Kb 2 méter magasan széllel szemben mind a két fékkel lassítsd le ernyőt annyira, hogy a földhöz viszonyított sebességed a lehető legkisebb legyen. Ezután hirtelen engedd fel a bal oldali féket (akár meg is foghatod a heverdert), ezzel egyidőben pedig húzd le teljesen a jobb féket és tartsd is ott. Ekkor az ernyő pörögni kezd, te pedig körülbelül 180 fok elfordulás után földetérsz. Ha mindent jól csináltál, a talajfogás viszonylag puha lesz.

Haladó technika:

Ennél látványosabb helikopteres leszálláshoz kell egy kis energia.
Például: 3-4 méter magasan a föld fölött lassítsd ki az ernyőt, majd hirtelen engedd fel a fékeket és hagyd, hogy előrebólintson. Az inga alján a közvetlenül a föld fölött kell elhaladnod (ha van elég sebesség akár meg is érintheted a beülővel, mert még vissza fogsz emelkedni kissé). Pont mikor az ernyő alá lendülsz vagy egy pillanattal később dinamikusan húzd le az egyik oldali féket, hogy elinduljon negatívba. Miután megindul a forgás engedd vissza a féket, ugyanúgy, mint Helikopter bevezetéskor. Ettől az ernyő nyitva marad (nem csuk el a negatív szárnyvég) és a pörgés is gyorsabb lesz. Amikor földetérsz az ernyő még mindig a levegőben lesz így van időd ráfogni az „A” hevederekre, hogy visszahúzd a fejed felé. Ha a technikád jó, az ernyő nem is fogja érinteni a földet!

Veszélyek!

Természetesen a legnagyobb veszély, hogy túl durván érsz földet és megütöd magad, ezért inkább csak hóban vagy homokon gyakorolj, alacsonyabb magasságból (maximum 1-2 méter) és mindig bakancsban! Különben nem a magasságon, hanem a technikán múlik a dolog!
Ha nem húzod le eléggé a féket az ernyő nem megy el Negatívba hanem egy meredek fordulóba kezd és odacsattansz a földhöz.
Soha ne gyakorold ezt a manővert egyenetlen talaj fölött (sziklás, gödrös stb), erős szélben illetve szélcsendben, mert földetéréskor a horizontális sebességed túl nagy lesz és nagyot eshetsz!

Videók: a videó galéria Wagga flying szekciójában!